About Pivovara Medvedgrad

 

OBITELJSKA CRAFT PIVOVARA

Mi smo obiteljska craft pivovara koja desetljećima kuha ukusne i prirodne lagere za ljude koji na život i na pivo gledaju pozitivno. U dinamičnom i promjenjivom okruženju pružamo trajne pivske vrijednosti.

PRIRODNO I ČISTO PIVO

Od 1994. nas pokreće ideja o tradicionalnom načinu kuhanja piva isključivo od najboljih prirodnih sirovina. Pivovara Medvedgrad je od prvog dana promijenila način na koji se na ovim prostorima doživljava pivo te su stvoreni čvrsti temelji današnjeg craft pivarstva.

NAJBOLJE IZ BAVARSKE I ČEŠKE

Volimo sve pivske stilove, a specijalizirali smo se za bavarske i češke lagere. Lageri koje kuhamo su rezultat dugogodišnje suradnje sa Češkim institutom za pivo, a naši pivari su učili od njihovih najboljih majstora pivara.

Obitelj koja vodi Medvedgrad već je 1994. godine imala četiri sina pa se pivovara prvotno trebala zvati Četiri dečka, a imena za prva piva bi se zvala Tref, Herc, Karo i Pik. Na kraju je pivovara ipak dobila ime prema staroj bavarskoj tradiciji po kojoj su se pivovare nazivale po najbližoj srednjovjekovnoj utvrdi, a to je u Zagrebu Medvedgrad na Medvednici.

Dečki su danas druga generacija obitelji koja ponosno nastavlja voditi pivovaru.

PIVOVARU SMO NAPRAVILI SAMI

Uz pomoć naših inženjera od prvih smo dana proizvodili svoju opremu za kuhanje piva i na taj ju način maksimalno prilagođavali potrebama i željama naših pivara.

2019. godine ostvaren je naš san kada smo otvorili novu, veliku i modernu pivovaru. Naša vizija je da svojim pivom i svime što radimo inspiriramo druge da budu bolji u onome što oni rade.

VIŠE OD VRHUNSKOG PIVA

Kroz pivo pomažemo, pričamo priče i stvaramo emocije. Našim etiketama oživljavamo stare, možda zaboravljene legende. U našim pivnicama desetljećima nastaju prijateljstva i uspomene. Želimo stvarati pozitivno radno okruženje našim zaposlenicima, koji su nosioci našeg uspjeha.

NAŠA SPECIJALNOST SU LAGERI

Smatramo da je svijetli lager najveći pivski klasik, a hmelj najčarobniji pivski sastojak. Ipak, kuhamo i sve ostale pivske stilove. Vjerujemo da u njihovoj raznolikosti postoji omiljeno pivo baš za svakoga!


Beers made by Pivovara Medvedgrad

Grička vještica

Euro Dark Lager

Zlatni medvjed

Czech Pilsner

Brewery Contact

Pivovara Medvedgrad Address

Ilica 49
Zagreb, City of Zagreb, Croatia

Phone Number

+385 1 4846 922